COD 4 and 5 Crashing on Win7

How we justify all that high-dollar hardware.

Moderator: Hoser

COD 4 and 5 Crashing on Win7

Postposted on Tue Feb 15, 2011 9:47 am

I have the full suite of COD 1 + exp pack, 2, 4, 5, 6.

I was able to get 1 and 2 to work flawlessly on my win7 machine with some dicking around and 6 just worked but versions 4 and 5 just don't seem to work.

In COD 5 I can't create a profile to start the game and seems to crash because of it and 4 just crashes (stopped working message).

In reading online, I have been seen that both games have issues with on-board sound which I use.
My hearing is not the best so I doubt I'll ever hear an improvement using a discrete sound card.

The fact remains I want to play COD 4 and 5 again.

This leads me to the question:
I would like to know if anyone has been able to get COD 4 & 5 to work with an amd 4870 video card, core 2 duo, 8gig ram, on win7 64bit with this sound card:
ASUS Xonar DS 7.1
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6829132013

If you have please let me know if it just worked or if there was some thing you had to do and what you did.
I wish to see things not as they are but as they should be.
Aranarth
Gerbil Elite
 
Posts: 607
Joined: Tue Jan 17, 2006 6:56 am
Location: Big Rapids, Mich. (Est Time Zone)

Re: COD 4 and 5 Crashing on Win7

Postposted on Tue Feb 15, 2011 12:59 pm

Maybe I should expand this to ask if you have played COD 4 or 5 on win7 what sound card did you use?
And did you have any issues getting it to work properly?
I wish to see things not as they are but as they should be.
Aranarth
Gerbil Elite
 
Posts: 607
Joined: Tue Jan 17, 2006 6:56 am
Location: Big Rapids, Mich. (Est Time Zone)

Re: COD 4 and 5 Crashing on Win7

Postposted on Wed Feb 16, 2011 1:27 pm

I've gotten every CoD game available for PC to work decently on my rig, except for the original and MW2 which I haven't installed on any of my newer systems. I'm running a Phenom II 955 (3.2ghz), 4gb DDR3, Radeon 5770, Creative X-Fi Champion series and W7 64-bit professional. I haven't had any problems with any of the CoD games and I even got EAX to work on CoD2.
C-A_99
Gerbil First Class
 
Posts: 151
Joined: Tue Apr 06, 2010 9:46 pm

Re: COD 4 and 5 Crashing on Win7

Postposted on Wed Feb 16, 2011 5:10 pm

Are you getting the famous iw3mp.exe error message?
Corsair 650D | Corsair AX750 | MSI XPower Big Bang X58 | Intel i7-950 | Corsair Hydro Series H80i | MSI GTX670 OC PE | 12gb GSkill Ripjaws DDR3 1600 | WD Caviar Black 1TB w/ Win 7 64-bit | MS Reclusa Keyboard | Logitech MX518 | Asus VW246H & VW224U
RickyTick
Gerbil Elite
 
Posts: 583
Joined: Fri Aug 03, 2007 2:29 pm
Location: North Carolina

Re: COD 4 and 5 Crashing on Win7

Postposted on Thu Feb 17, 2011 9:46 am

RickyTick wrote:Are you getting the famous iw3mp.exe error message?


Yep that's the one. (BUGGER!)

Gonna try the ASUS Xonar DG that Morphine suggested and see if that fixes it.
I wish to see things not as they are but as they should be.
Aranarth
Gerbil Elite
 
Posts: 607
Joined: Tue Jan 17, 2006 6:56 am
Location: Big Rapids, Mich. (Est Time Zone)

Re: COD 4 and 5 Crashing on Win7

Postposted on Thu Feb 17, 2011 9:49 am

C-A_99 wrote:I've gotten every CoD game available for PC to work decently on my rig, except for the original and MW2 which I haven't installed on any of my newer systems. I'm running a Phenom II 955 (3.2ghz), 4gb DDR3, Radeon 5770, Creative X-Fi Champion series and W7 64-bit professional. I haven't had any problems with any of the CoD games and I even got EAX to work on CoD2.


The original game (and its expansion) is a bit of a pain to get working but once fixed works fine.
I was able to fix it will a specific .dll from an older ati driver and messing with the config file allowed me to get it to work at 1920x1080.
I wish to see things not as they are but as they should be.
Aranarth
Gerbil Elite
 
Posts: 607
Joined: Tue Jan 17, 2006 6:56 am
Location: Big Rapids, Mich. (Est Time Zone)


Return to Gaming

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 5 guests