Diablo III

How we justify all that high-dollar hardware.

Moderator: Hoser

Re: Diablo III

Postposted on Wed May 16, 2012 2:26 pm

Vrock wrote:Boo! Is the game currently playable with a gamepad? If so, I may have to hook the PC up in the media room.


I don't know. Have you ever played Diablo though? You don't really use the keyboard much. 4 Hotkeys and one more for health is all I use.
i7 860 - GA-P55-USB3 - 8GiB - HD7850 - SSD - 3.64TB HDD - Xonar D1 - U2410 - Win7 Pro x64.
DancinJack
Minister of Gerbil Affairs
 
Posts: 2050
Joined: Sat Nov 25, 2006 3:21 pm
Location: Austin, TX

Re: Diablo III

Postposted on Wed May 16, 2012 2:38 pm

NarwhaleAu wrote:Hmm...

I'm undecided about Diablo 3. Perhaps Torchlight 2 will be a better idea.

Update: Just read that you can finish the main campaign in 7 hours if you hustle (and have 3 buddies) and saw some of the screenshots (consolitis?). That's sealed the case for me not turning over my hard earned cash.

To be fair, even leaving aside the fact that (as other people have pointed out) the people who did this almost certainly were ignoring significant fractions of the game on the way by, all they did was clear the first difficulty level.

According to my understanding, Diablo III is like its immediate predecessor in that it's designed so that you complete one difficulty level, then take the same character and start the (newly unlocked) next; there are four sequential difficulties, and it's the fourth one that is intended to be Really Freakin' Hard.

Although there is, AFAIK, only one storyline, and that storyline gets repeated once per difficulty level, the overall game progression is a continuous sequence that encompasses all four difficulty levels in succession. In that sense, the people who took down Diablo in 7 hours are really only a quarter of the way in, and the hardest parts are all ahead of them.

(If I'm wrong, please don't hesitate to let me know. I'm at work right now, so I can't look up details to confirm or refute my understanding.)
Core i7 990X 3.47GHz | 24GB RAM | 512GB SSD (256GB RAID-1) + 8TB (6TB RAID-5) | Radeon HD 6870 | Dell 3008WFP | Obsidian 800D
The Wanderer
Gerbil
 
Posts: 92
Joined: Tue Apr 22, 2003 12:20 pm
Location: Southern Maryland

Re: Diablo III

Postposted on Wed May 16, 2012 3:04 pm

The Wanderer wrote:
NarwhaleAu wrote:Hmm...

I'm undecided about Diablo 3. Perhaps Torchlight 2 will be a better idea.

Update: Just read that you can finish the main campaign in 7 hours if you hustle (and have 3 buddies) and saw some of the screenshots (consolitis?). That's sealed the case for me not turning over my hard earned cash.

To be fair, even leaving aside the fact that (as other people have pointed out) the people who did this almost certainly were ignoring significant fractions of the game on the way by, all they did was clear the first difficulty level.

According to my understanding, Diablo III is like its immediate predecessor in that it's designed so that you complete one difficulty level, then take the same character and start the (newly unlocked) next; there are four sequential difficulties, and it's the fourth one that is intended to be Really Freakin' Hard.

Although there is, AFAIK, only one storyline, and that storyline gets repeated once per difficulty level, the overall game progression is a continuous sequence that encompasses all four difficulty levels in succession. In that sense, the people who took down Diablo in 7 hours are really only a quarter of the way in, and the hardest parts are all ahead of them.

(If I'm wrong, please don't hesitate to let me know. I'm at work right now, so I can't look up details to confirm or refute my understanding.)


No, you're 100% correct.
Core i7 4770K | eVGA GTX770 SC ACX | 16GB DDR3 2133mhz | Asus Z87-PLUS | Corsair HX650 | Fractal Define R4 | Samsung 840 Pro 256GB | Windows 8 x64
yogibbear
Gerbil Elite
Gold subscriber
 
 
Posts: 672
Joined: Fri Feb 08, 2008 11:30 am

Re: Diablo III

Postposted on Wed May 16, 2012 3:05 pm

indeego wrote:When will this game be $10 and on Steam? Glad I've been ignoring it for the most part. Figure it's got a year left of paid betatesters to finish up the bug testing.

And yeah I know it'll never be on Steam unless one acquires the other.


It's a blizzard game, there's no bugs. Or at least none I've encountered in the first 8 hrs of play. (End of Act 1), 3 more acts ahead of me and then move up a difficulty!
Core i7 4770K | eVGA GTX770 SC ACX | 16GB DDR3 2133mhz | Asus Z87-PLUS | Corsair HX650 | Fractal Define R4 | Samsung 840 Pro 256GB | Windows 8 x64
yogibbear
Gerbil Elite
Gold subscriber
 
 
Posts: 672
Joined: Fri Feb 08, 2008 11:30 am

Re: Diablo III

Postposted on Wed May 16, 2012 3:44 pm

The Wanderer wrote:Although there is, AFAIK, only one storyline, and that storyline gets repeated once per difficulty level, the overall game progression is a continuous sequence that encompasses all four difficulty levels in succession. In that sense, the people who took down Diablo in 7 hours are really only a quarter of the way in, and the hardest parts are all ahead of them.

(If I'm wrong, please don't hesitate to let me know. I'm at work right now, so I can't look up details to confirm or refute my understanding.)


There are 4 more classes, so technically they're only 5% of the way in.
dukerjames
Gerbil
 
Posts: 14
Joined: Mon Apr 21, 2003 3:02 am

Re: Diablo III

Postposted on Wed May 16, 2012 3:50 pm

Yeah, people that expect a Diablo game to be about "the first and only playthrough" really aren't getting it... and with, like, a decade and a half of history for the series (with D2 staying strong for at least ten years) that's kinda surprising.
SPOOFE
Grand Gerbil Poohbah
 
Posts: 3167
Joined: Sun Mar 04, 2007 5:50 pm
Location: Woodland Hills, CA

Re: Diablo III

Postposted on Wed May 16, 2012 4:26 pm

What is going on with the Diablo hate? I don't think anyone likes the always-on connection requirement, but that's just how it is. Get over it or move on and stop complaining.

As for these bugs? I've played through Act1 on regular and hardcore and haven't found a single bug yet. Sooo, I'm not sure what's going on there. People complaining about "consolitis" graphics need to get a clue. This isn't BF3. This game is made by Blizzard and the graphics are what they want them to be. You can't even compare the two, and if you are, stop.

7 hours of gameplay? That's like saying once you have played every map of a multiplayer FPS you stop playing it forever. Stupid claim by people that don't know what they are talking about. There are FOUR difficulty levels, regular and hardcore, and five classes. You can play solo or with from one to three other people in your party.

Honestly people - don't criticize if you don't even know what the game is.
i7 860 - GA-P55-USB3 - 8GiB - HD7850 - SSD - 3.64TB HDD - Xonar D1 - U2410 - Win7 Pro x64.
DancinJack
Minister of Gerbil Affairs
 
Posts: 2050
Joined: Sat Nov 25, 2006 3:21 pm
Location: Austin, TX

Re: Diablo III

Postposted on Wed May 16, 2012 5:51 pm

I'd say it's more of an annoyance as you can't play the game because they blew the servers on the launch.
tfp
Grand Gerbil Poohbah
 
Posts: 3070
Joined: Wed Sep 24, 2003 11:09 am

Re: Diablo III

Postposted on Wed May 16, 2012 7:04 pm

Well i bought it todasy aboiut 2hrs ago and installed it on my sig rig,And mny new HTPC a little 220 watt gatewat slim tower with a g530 sandy based celery dual core at 2.4ghz 4 gig ram and a 500 gig 7200 HD on a H61 chipset and a low profile 45-50 watt 6570 1GB ddr3 asus card.
1920x1080 with aa and af everything maxed in game but shadows on medium and it plays smooth as butter.
You don;t need a lot of horse power to play this game.Perhaps as i get further i i will have to turn off aa but its smooth enough now.
Even turned on my 55" vt30 panny plasma's 2d-3d conversion and it gives it a little more depth without affecting FPS.

I like the way it remembers where you are in a game via your battlenet account so it always starts where you left off :lol:
2600k HT on@4705mhz 8gb Cas9 1600 mem 2x EVGA GTX770 4gb Classified cards in SLI @1320 mhz core and 2003 mhz mem,mounted in CM HAF922 with a TX-850 PSU 2xHTPC's 2xi3 2120 3.3ghz dual core,1xasus LP HD6570 1xHIS hd7750@1150core1325mem,55"PanyVT30
vargis14
Graphmaster Gerbil
 
Posts: 1233
Joined: Fri Aug 20, 2010 6:03 pm
Location: philly suburbs

Re: Diablo III

Postposted on Wed May 16, 2012 7:46 pm

Ok.. I would like to try it but missed out on the beta. Does anyone have a guest pass they could send me? Please!
equivicus
Gerbil First Class
 
Posts: 117
Joined: Mon Jan 02, 2006 1:57 pm
Location: Houston, Texas

Re: Diablo III

Postposted on Wed May 16, 2012 7:49 pm

Servers seem to be pretty stable now, son and I are having a blast playing together.
credible
Gerbil Team Leader
 
Posts: 209
Joined: Fri Oct 07, 2011 7:47 pm

Re: Diablo III

Postposted on Wed May 16, 2012 8:17 pm

DancinJack wrote:What is going on with the Diablo hate? I don't think anyone likes the always-on connection requirement, but that's just how it is. Get over it or move on and stop complaining.

Simple, people need to be vocal about such stupid changes and boycott the product. If you bend over, there will be more and more such draconian changes. Buying collectors edition means you don't care that you're getting screwed.

I would consider Diablo, Assasins Creed, Prince of Persia and other such games, but the draconian DRM is not for me.

GOG.com so far is the only clean provider I really like and use extensively.
Core 2 Duo E6300, MSI P45 NEO-F, Club 3D GTX 260, 4Gb DDR2-800Mhz, Audigy X-Fi Fatal1ty Champ1on ed., 0.5Tb+1Tb Seagate Barracuda 7200.12, 630W AXP, Samsung SyncMaster BX2450, ViewSonic VP171b
Madman
Minister of Gerbil Affairs
 
Posts: 2317
Joined: Tue Apr 01, 2003 4:55 am
Location: Latvia

Re: Diablo III

Postposted on Wed May 16, 2012 8:17 pm

If anyone wants a buddy to play with, let me know!
Intel Core i7-875K, Asus P7P55D-E Pro, Win 7 Home Premium
MSI GTX 560 Ti OC, Mushkin 2x2GB DDR3-1333, Corsair TX650
Cooler Master Hyper 212+, Logitech Z-2300, ASUS Xonar DX
Samsung Spinpoint F3 1TB, Dell Ultrasharp U2410, Antec P183
DeadOfKnight
Gerbil Elite
Gold subscriber
 
 
Posts: 636
Joined: Tue May 18, 2010 1:20 pm

Re: Diablo III

Postposted on Wed May 16, 2012 8:39 pm

people need to be vocal about such stupid changes and boycott the product. If you bend over, there will be more and more such draconian changes

I wish the solution were so simple, but unfortunately, the gaming crowd is so vocal about so much idiotic stuff that the only message gleaned where it matters is "rabble rabble rabble!" People need to chill out and stop flying off the handle just to score the most worthless "Ain't I Too Cool For School" points ever, and then maybe some clear and substantive message can make it through the muck to devs and publishers.
SPOOFE
Grand Gerbil Poohbah
 
Posts: 3167
Joined: Sun Mar 04, 2007 5:50 pm
Location: Woodland Hills, CA

Re: Diablo III

Postposted on Wed May 16, 2012 9:03 pm

I preordered the collector's edition of this game and I still haven't been able play it at all...I think we all have the right to be upset by this.
Intel Core i7-875K, Asus P7P55D-E Pro, Win 7 Home Premium
MSI GTX 560 Ti OC, Mushkin 2x2GB DDR3-1333, Corsair TX650
Cooler Master Hyper 212+, Logitech Z-2300, ASUS Xonar DX
Samsung Spinpoint F3 1TB, Dell Ultrasharp U2410, Antec P183
DeadOfKnight
Gerbil Elite
Gold subscriber
 
 
Posts: 636
Joined: Tue May 18, 2010 1:20 pm

Re: Diablo III

Postposted on Wed May 16, 2012 9:14 pm

Madman wrote: Buying collectors edition means you don't care that you're getting screwed.

Not everyone buys collector's editions for game itself. I played SWTOR beta, I immediately noticed that the game was bad and was not improving in any meaningful way, but I did purchase the collector's edition. I also purchased 2 copies of Skyrim - one was a XBox360 Collector's Edition, and I will never play it on XBox360. I just like to collect the Collector's Editions, so do many other people. So please stop constanly trying to judge other people by your own self and take your non-stop whining about "people getting screwed" and "OMG DRM is EVIL!!!111" somewhere else.
My subscription allows you people to exist on this site and makes me a better human being than you'll ever be
JohnC
Gerbil Jedi
Gold subscriber
 
 
Posts: 1888
Joined: Fri Jan 28, 2011 2:08 pm
Location: NY/NJ/FL

Re: Diablo III

Postposted on Wed May 16, 2012 9:45 pm

equivicus wrote:Ok.. I would like to try it but missed out on the beta. Does anyone have a guest pass they could send me? Please!


HERE IS YOUR PASS you have a PM
2600k HT on@4705mhz 8gb Cas9 1600 mem 2x EVGA GTX770 4gb Classified cards in SLI @1320 mhz core and 2003 mhz mem,mounted in CM HAF922 with a TX-850 PSU 2xHTPC's 2xi3 2120 3.3ghz dual core,1xasus LP HD6570 1xHIS hd7750@1150core1325mem,55"PanyVT30
vargis14
Graphmaster Gerbil
 
Posts: 1233
Joined: Fri Aug 20, 2010 6:03 pm
Location: philly suburbs

Re: Diablo III

Postposted on Thu May 17, 2012 3:41 am

Madman wrote:
DancinJack wrote:What is going on with the Diablo hate? I don't think anyone likes the always-on connection requirement, but that's just how it is. Get over it or move on and stop complaining.

Simple, people need to be vocal about such stupid changes and boycott the product. If you bend over, there will be more and more such draconian changes. Buying collectors edition means you don't care that you're getting screwed.

I would consider Diablo, Assasins Creed, Prince of Persia and other such games, but the draconian DRM is not for me.

GOG.com so far is the only clean provider I really like and use extensively.
That's nice. Enjoy your "boycott".
Molon labe.
Vrock
Gerbil God
 
Posts: 20584
Joined: Tue Jan 15, 2002 7:00 pm
Location: The Land of the Looney Lolcats

Re: Diablo III

Postposted on Thu May 17, 2012 6:57 am

No server queues at 5am Central. Huzzah!
I do not understand what I do. For what I want to do, I do not do. But what I hate, I do.
derFunkenstein
Gerbil God
Gold subscriber
 
 
Posts: 21403
Joined: Fri Feb 21, 2003 9:13 pm
Location: WHAT?

Re: Diablo III

Postposted on Thu May 17, 2012 8:02 am

derFunkenstein wrote:No server queues at 5am Central. Huzzah!



lol, I was on as well, have the week off:)


I'll put this out there, I still have 2 guest passes, if anyone wants to try before buying send me a pm, the first 2 get them.
credible
Gerbil Team Leader
 
Posts: 209
Joined: Fri Oct 07, 2011 7:47 pm

Re: Diablo III

Postposted on Thu May 17, 2012 8:09 am

I'm glad I decided to take next week off instead. Just remembering when WoW first came out and the servers the first week were awful so it's no surprise about D3. So far I have to admit I am really enjoying the game after beating D1 and playing D2 for years MFing and PVPing. I think we need a new forum thread about the game and not the issues going on with the servers :D . I will start one now!
Intel I7-2600k, Asus P8P67, 16GB DDR3 1600mhz, Geforce GTX 780, ASUS Xonar D2, Samsung Evo 250GB, Western Digital Black 1TB, Corsair HX750w
Omniman
Gerbil First Class
 
Posts: 197
Joined: Sat Dec 13, 2008 1:24 am
Location: White River Junction, Vermont

Re: Diablo III

Postposted on Thu May 17, 2012 8:28 am

Omniman wrote:I think we need a new forum thread about the game and not the issues going on with the servers :D . I will start one now!


Regardless of the good, bad, or ugly comments we try not to make duplicate threads here at TR. I would highly suggest that you dont.
(\_/)
(O.o)
(''')(''')
Wounded Warrior Project
Watch out for evil Terra-Tron; He Does not like you!
tanker27
Darth Gerbil
 
Posts: 7287
Joined: Tue Feb 26, 2002 7:00 pm
Location: Georgia

Re: Diablo III

Postposted on Thu May 17, 2012 8:28 am

It seems straitened out in general, I had no problems playing last night.

The game plays a little faster than D2 did, and it does seem like they tried to add a bit more story/info here and there. I think my monk is about level 10 now and just past the Skeleton King.
tfp
Grand Gerbil Poohbah
 
Posts: 3070
Joined: Wed Sep 24, 2003 11:09 am

Re: Diablo III

Postposted on Thu May 17, 2012 8:46 am

Started my play last night. Had some other things to do so couldn't play long. I'm a dungeon crawler and search every nook and cranny along with attempting to finish all quest. No way I'll complete this in 7-8 hours. I did pick up the CE although I don't normally. To me it was worth the extra $40.
BKA
Gerbil XP
 
Posts: 392
Joined: Thu Feb 22, 2007 11:11 am

Re: Diablo III

Postposted on Thu May 17, 2012 8:46 am

DancinJack wrote:What is going on with the Diablo hate? I don't think anyone likes the always-on connection requirement, but that's just how it is. Get over it or move on and stop complaining.


My agreement: if you just don't like it, move on. Generating more talk of a game you don't like/disagree with only strengthens that game because more people are talking about it.
My disagreement: the always-on connection is a little shoddy, IMO. Steam has an offline mode...you have to connect in order to launch the game, but you don't need a persistent connection. If Blizzard needs a persistent connection, I think that they need to do a little more function to compensate for single-player down time. Heck, why not drop in D1 and/or D2 for people to play while servers are down?
Damage wrote:Don't try to game the requirements by posting everywhere, guys, or I'll nuke you from space.

-Probably the best Damage quote ever.
superjawes
Graphmaster Gerbil
Gold subscriber
 
 
Posts: 1110
Joined: Thu May 28, 2009 9:49 am

Re: Diablo III

Postposted on Thu May 17, 2012 10:01 am

Finished regular with some friends. It's sort of like WoW but much faster paced. Definitely faster to finish the game if you team up.

Now on Nightmare and it's really tough. Hehe. Overall the game has been more fun than I expected compared to when I tried the beta.

Logging onto a server is annoying, especially when they have downtime to do updates, but it's really quick to pick up just where you left off.
*yawn*
etilena
Gerbil Jedi
 
Posts: 1669
Joined: Wed Jun 12, 2002 7:43 am
Location: .ozziefied.

Re: Diablo III

Postposted on Thu May 17, 2012 4:41 pm

vargis14 wrote:
equivicus wrote:Ok.. I would like to try it but missed out on the beta. Does anyone have a guest pass they could send me? Please!


HERE IS YOUR PASS you have a PM


Sent you a PM back. THANK YOU! :) Just logged into Battle.net, accepted pass, and I can now download starter edition. I appreciate you sending me that
equivicus
Gerbil First Class
 
Posts: 117
Joined: Mon Jan 02, 2006 1:57 pm
Location: Houston, Texas

Re: Diablo III

Postposted on Thu May 17, 2012 6:33 pm

I also wish they would implement control pad support, its so much more comfortable to play on a controller. My warrior so far would play fine with a control pad, the only ability that really needs a distance has been Leap. Apart from that it's all directional which would work fine on an analog stick.

I'm level 30 atm, about half way through Act III. Enjoying it so far, the second act felt quite short and same with the third so far, hopefully the depth ramps up a bit in the remaining acts.
blitzy
Gerbil Jedi
 
Posts: 1779
Joined: Thu Jan 01, 2004 6:27 pm
Location: New Zealand

Re: Diablo III

Postposted on Thu May 17, 2012 6:43 pm

I've been playing on a secondary system,cause that's what I put the Beta on.
Haven't been able to get it installed on my main system , seems like a lot of people
from the Diablo 3 Forums are having similar problems. Ive tired everything that's
been suggested to no avail. At least it's playing on other system until end of next month when hopefully GW2 is launched.
ASUS P5B-E,ConroeE6400,2GB Mushkin DDR2 800,
EVGA 8800GTS,Corsair 520HX,Antec 900,WD320 GB,Samsung 204B
rogue426
Graphmaster Gerbil
 
Posts: 1253
Joined: Thu Jul 21, 2005 9:51 pm

Re: Diablo III

Postposted on Thu May 17, 2012 6:56 pm

rogue426 wrote:I've been playing on a secondary system,cause that's what I put the Beta on.
Haven't been able to get it installed on my main system , seems like a lot of people
from the Diablo 3 Forums are having similar problems. Ive tired everything that's
been suggested to no avail. At least it's playing on other system until end of next month when hopefully GW2 is launched.


What is the exact issue you are having, with me, I just had to enable secondary logon, which I did not like, but its probably something to with their online DRM, the agent.exe thingy.

It may need to log on to the battle.net server before your actual account or something like that anyways.
credible
Gerbil Team Leader
 
Posts: 209
Joined: Fri Oct 07, 2011 7:47 pm

PreviousNext

Return to Gaming

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests