Reconnect Problems with WRT120N

The network is the forum.

Moderators: Steel, notfred

Reconnect Problems with WRT120N

Postposted on Fri Jul 09, 2010 8:00 am

I bought this Linksys router to replace our old one that was disconnecting us several times a day. The new one has no such problems, but one that seems almost as annoying.

When I first setup my new router (and after resets) everything is fine. But after about a day, devices that have spent time off the network, our iPhones and my parent's laptops, those devices cannot connect back to the network. They give the error that the pass-phrase is invalid even though I'm 100% certain it's not. Resetting the router get's the devices back onto the network without changing any of the connection settings on the devices themselves.

I have tried WPA2, WPA, and WEP security to see if that has any impact. I've tried different channel sizes and selecting specific channels. I've tried MAC address filtering (I was sure THAT would work) but to no avail. I left all the settings on default for the initial router setup, which I've done twice. The firmware is up to date.

I've tried to do research and found several hits with people having similar issues and they seem to blame the router's group key renewal, but none of them include any real solutions. The group key renewal is at the default 3600 seconds (1 hour) and the client least time at 1440 minutes (1 day). I'm all out of ideas.
2500k@4.5 | Asus P8Z68-V LE | ZOTAC AMP! 660 Ti | 16GB DDR3 1600 | OCZ Vertex 3 120GB | 2x Samsung Spinpoint F3 1TB (RAID-0) | Seagate Barracuda Green 2 TB (Backup!) | Antec 300, Acer G235HAbd | Corsair Vengeance K60 | RAZER Naga Epic
soccergenius
Gerbil Team Leader
Silver subscriber
 
 
Posts: 219
Joined: Wed Jan 25, 2006 9:58 pm
Location: The Little Apple, KS

Re: Reconnect Problems with WRT120N

Postposted on Sat Jul 10, 2010 8:14 am

24 hour bump, no replies :(
soccergenius
Gerbil Team Leader
Silver subscriber
 
 
Posts: 219
Joined: Wed Jan 25, 2006 9:58 pm
Location: The Little Apple, KS

Re: Reconnect Problems with WRT120N

Postposted on Mon Jul 12, 2010 9:25 am

Using the default SSID? Your clients may be connecting to a neighbor's router also broadcasting as linksys.
#182 TT: 13/DNVT, Precedence: Flash Override. Switch: Node Center. MSE forever.
Contingency
Gerbil Jedi
 
Posts: 1533
Joined: Sat Jun 19, 2004 4:03 pm
Location: al.us

Re: Reconnect Problems with WRT120N

Postposted on Mon Jul 12, 2010 1:47 pm

It's the default SSID, but there are no other Linksys networks in range. Besides, that doesn't explain why when I reset the router, the devices can connect again.
soccergenius
Gerbil Team Leader
Silver subscriber
 
 
Posts: 219
Joined: Wed Jan 25, 2006 9:58 pm
Location: The Little Apple, KS

Re: Reconnect Problems with WRT120N

Postposted on Mon Jul 12, 2010 2:21 pm

Which firmware are you using? Have you tried updating it?
Sony a7
Sony Zeiss 55/1.8 SSM, 24-70/4 SSM
Minolta 100/2, 100-300 APO
TheEmrys
Minister of Gerbil Affairs
Silver subscriber
 
 
Posts: 2198
Joined: Wed May 29, 2002 8:22 pm
Location: Northern Colorado

Re: Reconnect Problems with WRT120N

Postposted on Tue Jul 13, 2010 12:35 pm

The firmware is up to date.
2500k@4.5 | Asus P8Z68-V LE | ZOTAC AMP! 660 Ti | 16GB DDR3 1600 | OCZ Vertex 3 120GB | 2x Samsung Spinpoint F3 1TB (RAID-0) | Seagate Barracuda Green 2 TB (Backup!) | Antec 300, Acer G235HAbd | Corsair Vengeance K60 | RAZER Naga Epic
soccergenius
Gerbil Team Leader
Silver subscriber
 
 
Posts: 219
Joined: Wed Jan 25, 2006 9:58 pm
Location: The Little Apple, KS


Return to Networking

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], Google Adsense [Bot] and 4 guests