Starcraft not running

From OSX to iPods, iTunes to Mac Minis, and all other things Apple.

Moderators: David, Thresher

Starcraft not running

Postposted on Fri Jul 31, 2009 8:20 pm

So my gf is trying to get Starcraft to work on here mac book pro. I dled the mac version from my battle.net account. It installed, but when she goes to run it a box appears. It asks for general or advance. Tried to fiddle with all the options. It just simply won't boot into the game, any thoughts?
Network theory sucks.
Deathright
Minister of Gerbil Affairs
 
Posts: 2205
Joined: Sun Jul 10, 2005 1:19 am

Re: Starcraft not running

Postposted on Fri Jul 31, 2009 8:27 pm

When you hit OK on that screen, what happens? Nothing?

Apparently it's a problem with nVidia's drivers. I've seen this fix referenced in multiple forums:

http://70.181.86.127:82/blog/archives/2 ... olors.html
I do not understand what I do. For what I want to do, I do not do. But what I hate, I do.
derFunkenstein
Gerbil God
Gold subscriber
 
 
Posts: 21392
Joined: Fri Feb 21, 2003 9:13 pm
Location: WHAT?

Re: Starcraft not running

Postposted on Fri Jul 31, 2009 9:12 pm

It is an intel GMA X3100 though?
Network theory sucks.
Deathright
Minister of Gerbil Affairs
 
Posts: 2205
Joined: Sun Jul 10, 2005 1:19 am

Re: Starcraft not running

Postposted on Fri Jul 31, 2009 9:30 pm

Deathright wrote:It is an intel GMA X3100 though?

Well, if you look at the linked page it says that the issue is because nVidia drivers didn't work in 256 colors. Neither did Intel's. nVidia's drivers got fixed; Intel's didn't. But supposedly Starcraft 2 now runs in Thousands of Colors so if that were the problem then it should be fixed. So you could try switching to Thousands of Colors mode (from Millions) and see if that lets it run, but you'll need to provide more details than that if you want better help.
Core i7 920, 3x2GB Corsair DDR3 1600, 80GB X25-M, 1TB WD Caviar Black, MSI X58 Pro-E, Radeon 4890, Cooler Master iGreen 600, Antec P183, opticals
SNM
Emperor Gerbilius I
 
Posts: 6206
Joined: Fri Dec 30, 2005 10:37 am

Re: Starcraft not running

Postposted on Fri Jul 31, 2009 9:32 pm

SNM wrote:
Deathright wrote:. But supposedly Starcraft 2 now runs in Thousands of Colors



God, Thousands of Colors? Blizzard is going to RUIN Starcraft 2. It's not Starcraft if it's more than 256 colors!!!


nerdrage sarcasm
ssidbroadcast
Graphmaster Gerbil
Silver subscriber
 
 
Posts: 1399
Joined: Sun Jul 08, 2007 10:42 pm
Location: Seattle, WA

Re: Starcraft not running

Postposted on Fri Jul 31, 2009 10:22 pm

Deathright wrote:It is an intel GMA X3100 though?

You said Macbook Pro in your OP. That means it's an X1600 or an 8600M GT or a 9400/9600. Get your hardware figured out before you post. ;)
I do not understand what I do. For what I want to do, I do not do. But what I hate, I do.
derFunkenstein
Gerbil God
Gold subscriber
 
 
Posts: 21392
Joined: Fri Feb 21, 2003 9:13 pm
Location: WHAT?


Return to Apple Sanctuary

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 2 guests