Soyo Dragon+ -- ATA/100 is not up to speed...Help!?

Discussion of all forms of processors, from AMD to Intel to VIA.

Moderators: Flying Fox, morphine

Postposted on Wed Feb 06, 2002 8:45 am

I just installed my new Soyo Dragon+ w/ an Athlon XP 1800+. Everything is awesome except my HD performance is crap. I use Nero CDR software to check my drive speed and it is shown as 4900KB/s. Previously I was getting 27500KB/s on my old board with an ATA/100 controller. The BIOS(2BA1) does detect the drive as an ATA/100. I did install the lastest 4in1 drivers, but no luck. Anyone have any ideas how I an get the ATA/100 up to speed again? Thank you.


<font size=-1>[ This Message was edited by: FlyingDragon on 2002-02-06 08:01 ]</font>

<font size=-1>[ This Message was edited by: FlyingDragon on 2002-02-06 10:35 ]</font>
FlyingDragon
Gerbil In Training
 
Posts: 9
Joined: Tue Feb 05, 2002 7:00 pm

Postposted on Wed Feb 06, 2002 2:09 pm

Solved...Called Soyo and they had a pre-4in1 v4.38 patch...Im back to 25500KB/s. Much better than 5Mb/s. Not to mention, I only had a 20min wait to get through!!!
FlyingDragon
Gerbil In Training
 
Posts: 9
Joined: Tue Feb 05, 2002 7:00 pm

Postposted on Thu Feb 07, 2002 7:20 pm

Hey, that's cool! Whodathunk they would be so helpful...

I just have to brag though, my performance with nero, the raid on a kt7a raid, and an IBM 75gxp is around 36000... It was 25000 before I put it on an ATA66 cable.
highlandr
Gerbil Elite
 
Posts: 539
Joined: Thu Dec 27, 2001 7:00 pm
Location: Somewhere in downstate IL

Postposted on Fri Feb 08, 2002 9:02 am

WOW! I wonder why my performace is not up to snuff with yours then. I know the 75GXP are fast, but that is crazy if yours is that much higher. I have a Maxtor 40Gb 7200RPM ATA/100 - Have any suggestions for a speed increase? :grin:
FlyingDragon
Gerbil In Training
 
Posts: 9
Joined: Tue Feb 05, 2002 7:00 pm

Postposted on Fri Feb 08, 2002 9:43 am

I have the Soyo SY-K7V Dragon+ with on-board Promise FastTrak Lite RAID with a pair of 40GB IBM 60GXP drives striped in a RAID-0 array.
I ran SiSoft Sandra 2001 and scored something like 43000 (under WinME). The trial version of Sandra wouldn't run under WinXP, so I don't know if that performance carries over today.
JustAnEngineer
Gerbil God
Gold subscriber
 
 
Posts: 15385
Joined: Sat Jan 26, 2002 7:00 pm
Location: The Heart of Dixie

Postposted on Mon Feb 11, 2002 12:25 pm

Ah! I'm only running with a single drive. Maybe I should look into getting another 40Gb'r and do a little RAID action. Thanks.
FlyingDragon
Gerbil In Training
 
Posts: 9
Joined: Tue Feb 05, 2002 7:00 pm


Return to Processors

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 4 guests