more radeon 8500 drivers ISSUES!!!

From the pixels, bits, and shaders to the graphic cards that power them. Discuss the latest from AMD and NVIDIA here.

Moderators: morphine, SecretSquirrel

Postposted on Fri Mar 15, 2002 3:49 pm

I thought about what you guys have said so on friday I bought a radeon 8500 64MB at frys. the rebate was gone but no biggie. when I got it home I went to the add/remove programs folder. from there I removed all my nvidia drivers. I restarted with my new radeon 8500 in plase and and turned installed the drivers from the CD after that I played quake 3 for a bit and realized that the Q3 "optomiser" was in so I go to atis page get there latest driver (not the rage 3d one) and restart. now I keep getting messages that say "delayed write failure" and "program cannot save allthe data from 'c:/$mts...' now I cant connect to the internet, print things, delete the drivers via add/remove programs or anything. and the worst part is it plays Quake three like a dream!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AMd athlon t-bird 1000 @1000
via chipset
asus
8500
512 sdRAM
AENIMA
Gerbil Team Leader
 
Posts: 290
Joined: Mon Mar 11, 2002 7:00 pm
Location: Oregon.

Postposted on Fri Mar 15, 2002 3:55 pm

You're using Windows? Well no wonder!

Generally, add/remove programs is not the way to get display drivers installed. Try going to the display control panel and Device Manager.
You are false data.
Speed
Gerbil Elite
 
Posts: 706
Joined: Thu Dec 27, 2001 7:00 pm
Location: Chicago, IL USA

Postposted on Fri Mar 15, 2002 4:32 pm

the problem isnt getting the drivers installed its getting them uninstalled. I used the .exe that the driver from online came from to install it. how do you remove it?
AENIMA
Gerbil Team Leader
 
Posts: 290
Joined: Mon Mar 11, 2002 7:00 pm
Location: Oregon.

Postposted on Fri Mar 15, 2002 4:38 pm

Speed, he didnt use the add/remove to install the drivers, he used it to remove his old nvidia drivers.....it sounds like ur Computer is all locked up around these drivers, put ur old nivida card back in and the system probly will not access the ati drivers on start up, and proceed to remove the ati drivers and start over.....
"StarCraft 2 will release when it's ready." - Blizzard
Nelliesboo
Gerbil Jedi
 
Posts: 1697
Joined: Thu Feb 07, 2002 7:00 pm
Location: Land of the free (San Francisco)

Postposted on Fri Mar 15, 2002 4:51 pm

On 2002-03-15 15:32, AENIMA wrote:
the problem isnt getting the drivers installed its getting them uninstalled. I used the .exe that the driver from online came from to install it. how do you remove it?


Boot into safe mode (press the F8 key as windows starts to boot). You will be able to remove whatever you need to from there.
SecretSquirrel
Gerbil Jedi
Gold subscriber
 
 
Posts: 1686
Joined: Tue Jan 01, 2002 7:00 pm
Location: The Colony, TX (Dallas suburb)

Postposted on Fri Mar 15, 2002 7:27 pm

thanks guys but it LOOKS like I fixed the problem allready. I used the "load setup defualts from the bios and then used addremove to get the display drivers out. I hate using the Q3 "optomised" driver though. it comes on the CD. what is all this about the new 8500 driver from rage3d? is it stable enough to use yet? is it a beta?
AENIMA
Gerbil Team Leader
 
Posts: 290
Joined: Mon Mar 11, 2002 7:00 pm
Location: Oregon.

Postposted on Fri Mar 15, 2002 8:07 pm

ATI has 2 different drivers posted on their site, an official driver and a beta driver. I don't know if you specified which one you tried out, but go back to ATI and dowload and try out the one you didn't try already. Or at least that's what I'd do. And if that doesn't work, go for the sketchy drivers at rage3d ;P
absurdity
Gerbil Elite
 
Posts: 859
Joined: Sat Mar 02, 2002 7:00 pm
Location: VT

Postposted on Fri Mar 15, 2002 11:45 pm

i thought i fixed it but now its worse... I went thru the setup for the downloaded driver from ati it said "delete the folder that the ati driver is in" I do that, I then try to install the driver it said about halfway thru... "we cannot finish installing the display drivers" so it install the media drivers anyway, i go to the add/remove programs folder and when I go to the add/remove folder it said that the display driver is still there, i try to remove it it sez "we cannot uninstall old/non-ati drivers" I cant just go under system32 and start deleting things!!! if I reinstall the old geforce2mx400 and the driver CD do any of you think it will overwrite the radeon drivers?
AENIMA
Gerbil Team Leader
 
Posts: 290
Joined: Mon Mar 11, 2002 7:00 pm
Location: Oregon.

Postposted on Sat Mar 16, 2002 2:17 am

I will recommand you clean install Windows, then install 6043 2K/XP driver or 9021 9X/ME driver~~
They can be find in the main page of Rage3D~~!
EnDlEsS
Gerbil
 
Posts: 17
Joined: Wed Feb 20, 2002 7:00 pm

Postposted on Sun Mar 17, 2002 2:49 am

i got it to work sorry bout that
AENIMA
Gerbil Team Leader
 
Posts: 290
Joined: Mon Mar 11, 2002 7:00 pm
Location: Oregon.

Postposted on Sun Mar 17, 2002 3:38 am

I had the same problem messing with drivers on my Radeon DDR 64mb VIVO. Weirdest conglomerate of errors I've ever seen. I just decided "fook this" and reformated. That fixed the errors and my long-running fill rate problem.
murray
Gerbil XP
Gold subscriber
 
 
Posts: 369
Joined: Wed Dec 26, 2001 7:00 pm
Location: Austin, TX

Postposted on Sun Mar 17, 2002 8:24 pm

I formatted and the only issue I have now is a failure delayed write error. this has gotten me so angry that Im considering getting another card like the ti500. I think nvidia drivers should be a LITTLE safer to use
AENIMA
Gerbil Team Leader
 
Posts: 290
Joined: Mon Mar 11, 2002 7:00 pm
Location: Oregon.

Postposted on Sun Mar 17, 2002 9:16 pm

Perhaps the chip itself is flawed. Just a thought.
0oALio0
Gerbil XP
 
Posts: 448
Joined: Sat Feb 23, 2002 7:00 pm
Location: Back east

Postposted on Mon Mar 18, 2002 4:19 pm

maybe but all I know is that I cant erpform basic operations on my computer when the radeon is inside it. I can play games though, thats the weird part. I get like 97FPS on q3 on quality at 1600x1200x32.
thats some nice performance!
AENIMA
Gerbil Team Leader
 
Posts: 290
Joined: Mon Mar 11, 2002 7:00 pm
Location: Oregon.


Return to Graphics

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 6 guests