new pron

Building a new system? Need help choosing between parts? Then step in and let our trained gerbils assist you.

Moderator: JustAnEngineer

new pron

Postposted on Fri Sep 30, 2005 12:35 pm

Sempron, that is. (what were you thinking?)
So I got my parts (sempy 3400+, Corsair ValuRAM, Gigabyte K8NS) and assembled them like a kid on christmas last night. Well, everything booted first shot (good POST, no prob), but the mobo seems to think its an unrecognized AMD processor running at 200 Mhz. Im guessing I need to flash the BIOS? Curious since the gigabyte website says the Sempy line was supported since F5, and I believe I have F11.
Has anyone used the @BIOS feature? Its supposed to be some kind of BIOS updater that runs in windows.

~Turkina
Turkina
Gerbil Elite
 
Posts: 600
Joined: Mon Apr 21, 2003 10:02 pm
Location: The tundra

Postposted on Fri Sep 30, 2005 2:30 pm

The Windows-based BIOS updaters work great, don't be shy, jump on in.
Semi-official TR gaming group at http://www.coldblackeyes.com/forums/
emkubed
Gerbil Elder
 
Posts: 5848
Joined: Mon Jun 02, 2003 9:28 am
Location: Limbo

Postposted on Fri Sep 30, 2005 2:35 pm

Yeah..they are pretty fool proof. Safer as well because of the way they save the boot blocks.
Just an old sheepdog waiting for some nasty wolves to show...ive got more than enough teeth left.
LicketySplit
Gerbil God
 
Posts: 24535
Joined: Sat Jan 19, 2002 7:00 pm
Location: Soap Lake, Wa

Postposted on Fri Sep 30, 2005 2:35 pm

200 MHz, eh? Welcome to the mid 90's.

Isn't the 3400 the newest, 64-bit Sempron? Possible that your mobo rev was put out before the new enhanced CPU's came out.
"No I don't want the Ask toolbar! No I don't want Bing as my default search! No I don't want to make Chrome my default browser!"
"Good grief, man! WHAT are you trying to install on that poor computer?"
"Antivirus."
kvndoom
Minister of Gerbil Affairs
 
Posts: 2388
Joined: Sat Feb 28, 2004 11:47 pm
Location: Communistwealth of Virginia

Postposted on Fri Sep 30, 2005 2:41 pm

how fast does CPU-Z think it's running? That'd be freaky, running a Sempron at 200MHz. :lol:
I do not understand what I do. For what I want to do, I do not do. But what I hate, I do.
derFunkenstein
Gerbil God
Gold subscriber
 
 
Posts: 21255
Joined: Fri Feb 21, 2003 9:13 pm
Location: WHAT?

Postposted on Fri Sep 30, 2005 4:57 pm

derFunkenstein wrote:how fast does CPU-Z think it's running? That'd be freaky, running a Sempron at 200MHz. :lol:
With Cool 'n Quiet, my Athlon64 routinely runs at 1000 MHz during web browsing (versus 2.2 GHz under load). I would expect the Sempron 3400+ to run at 800 MHz or 1000 MHz with its minimum multiplier.
i7-4770K, H70, Gryphon Z87, 16 GiB, R9-290, SSD, 2 HD, Blu-ray, SB ZX, TJ08-E, SS-660XP², 3007WFP+2001FP, RK-9000BR, MX518
JustAnEngineer
Gerbil God
Gold subscriber
 
 
Posts: 15339
Joined: Sat Jan 26, 2002 7:00 pm
Location: The Heart of Dixie


Return to System Builders Anonymous

Who is online

Users browsing this forum: DPete27, KKD and 7 guests