Installed SSD Now Problems

All things storage here: hard drives, DVD RW drives, little wicker baskets.

Moderators: morphine, Steel

Installed SSD Now Problems

Postposted on Sat Apr 26, 2014 6:12 pm

Installed it on my Intel machine below (SIG) , problem I have now is when I set the controller to AHCI my machine won't boot.
Core I7 2600K @ 4.6 | Asrock P67 Extreme 4 | 16 gig Corsair | EVGA Superclocked GTX 780 | Samsung 840 Pro SSD | Seasonic X-850 W

Phenom II 940 | Gigabyte MA78G-DS3HP | 2x2 gig G-Skill dr2 800 | 500 W Seasonic | WD 640 HDD | Sapphire 4890 1 gig
tsoulier
Minister of Gerbil Affairs
 
Posts: 2929
Joined: Mon Aug 09, 2004 6:17 am
Location: South Louisiana

Re: Installed SSD Now Problems

Postposted on Sat Apr 26, 2014 6:22 pm

You don't say what version of Windows, or what your setup was before you installed the SSD (an HD presumably, in legacy/IDE mode?), but look here.
UberGerbil
Gerbil Khan
 
Posts: 9973
Joined: Thu Jun 19, 2003 3:11 pm

Re: Installed SSD Now Problems

Postposted on Sat Apr 26, 2014 6:28 pm

Sorry Win 7 and yeah only works IDE mode.
Core I7 2600K @ 4.6 | Asrock P67 Extreme 4 | 16 gig Corsair | EVGA Superclocked GTX 780 | Samsung 840 Pro SSD | Seasonic X-850 W

Phenom II 940 | Gigabyte MA78G-DS3HP | 2x2 gig G-Skill dr2 800 | 500 W Seasonic | WD 640 HDD | Sapphire 4890 1 gig
tsoulier
Minister of Gerbil Affairs
 
Posts: 2929
Joined: Mon Aug 09, 2004 6:17 am
Location: South Louisiana

Re: Installed SSD Now Problems

Postposted on Sat Apr 26, 2014 6:32 pm

UberGerbil wrote:You don't say what version of Windows, or what your setup was before you installed the SSD (an HD presumably, in legacy/IDE mode?), but look here.



Oh I didn't know I had to change it before installing windows , wow. thanks
Core I7 2600K @ 4.6 | Asrock P67 Extreme 4 | 16 gig Corsair | EVGA Superclocked GTX 780 | Samsung 840 Pro SSD | Seasonic X-850 W

Phenom II 940 | Gigabyte MA78G-DS3HP | 2x2 gig G-Skill dr2 800 | 500 W Seasonic | WD 640 HDD | Sapphire 4890 1 gig
tsoulier
Minister of Gerbil Affairs
 
Posts: 2929
Joined: Mon Aug 09, 2004 6:17 am
Location: South Louisiana

Re: Installed SSD Now Problems

Postposted on Sat Apr 26, 2014 6:45 pm

UberGerbil wrote:You don't say what version of Windows, or what your setup was before you installed the SSD (an HD presumably, in legacy/IDE mode?), but look here.


thanks again , I just followed the directions and got it to work , major difference in the speed of the SSD , thank you.
Core I7 2600K @ 4.6 | Asrock P67 Extreme 4 | 16 gig Corsair | EVGA Superclocked GTX 780 | Samsung 840 Pro SSD | Seasonic X-850 W

Phenom II 940 | Gigabyte MA78G-DS3HP | 2x2 gig G-Skill dr2 800 | 500 W Seasonic | WD 640 HDD | Sapphire 4890 1 gig
tsoulier
Minister of Gerbil Affairs
 
Posts: 2929
Joined: Mon Aug 09, 2004 6:17 am
Location: South Louisiana

Re: Installed SSD Now Problems

Postposted on Sat Apr 26, 2014 7:10 pm

Happy to help.
UberGerbil
Gerbil Khan
 
Posts: 9973
Joined: Thu Jun 19, 2003 3:11 pm

Re: Installed SSD Now Problems

Postposted on Sat Apr 26, 2014 10:12 pm

I had no idea the SSD would make so much difference than my ole WD Black , wow !.

Still tweaking it using the software that came with it , Samsung Pro 840.
Core I7 2600K @ 4.6 | Asrock P67 Extreme 4 | 16 gig Corsair | EVGA Superclocked GTX 780 | Samsung 840 Pro SSD | Seasonic X-850 W

Phenom II 940 | Gigabyte MA78G-DS3HP | 2x2 gig G-Skill dr2 800 | 500 W Seasonic | WD 640 HDD | Sapphire 4890 1 gig
tsoulier
Minister of Gerbil Affairs
 
Posts: 2929
Joined: Mon Aug 09, 2004 6:17 am
Location: South Louisiana


Return to Storage

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests