Heres a good one for ya........

Monopoly money comes in many flavors: 7, Vista, XP, 2K, ME, 98, etc.

Moderators: Flying Fox, Ryu Connor

Heres a good one for ya........

Postposted on Tue Apr 16, 2002 4:57 pm

On an old laptop, the kind were you exchange out the floppy drive for the Cd-Rom drive.

How would you do a clean install of Windows if you cant have both the floppy and Cd-Rom drive in at the same time?

The hard drive has been formatted, so all system files and cd-rom drivers will need to boot from the hard drive.

How can this be accomplished?

Thank you in advance
Scorpiuscat
Gerbil Elite
 
Posts: 768
Joined: Tue Jan 01, 2002 7:00 pm
Location: Somewhere on the Edge of Reality

Postposted on Tue Apr 16, 2002 5:12 pm

Format the HDD to be bootable from fdd, copy all cd drivers from fdd to hdd, switch fdd to cd, install.
DIREWOLF75
Gerbil Team Leader
 
Posts: 223
Joined: Sun Jan 13, 2002 7:00 pm
Location: Sweden

Postposted on Tue Apr 16, 2002 5:18 pm

I tried to format the HDD with the /s switch, so it would boot up from the HDD.

But the CD-Rom drivers that come with DOS, How do I get those to boot up from the HDD?


I tired copying all boot up files form the FDD to the HDD, but it did not work.

So I am sure that something else needs to be done for the Cd-Rom drivers to boot up from the HDD.
Scorpiuscat
Gerbil Elite
 
Posts: 768
Joined: Tue Jan 01, 2002 7:00 pm
Location: Somewhere on the Edge of Reality

Postposted on Tue Apr 16, 2002 5:28 pm

You'll need to edit CONFIG.SYS and AUTOEXEC.BAT and change every reference to "A:" to say "C:".
You are false data.
Speed
Gerbil Elite
 
Posts: 706
Joined: Thu Dec 27, 2001 7:00 pm
Location: Chicago, IL USA

Postposted on Tue Apr 16, 2002 6:22 pm

Create a windows 98 rescue disk and make a bootable CD using it as the boot image. Better yet, make the CD a copy of your windows 98 CD.
sroylance
TR Staff
Silver subscriber
 
 
Posts: 180
Joined: Mon Mar 25, 2002 7:00 pm
Location: Boston

Postposted on Tue Apr 16, 2002 6:24 pm

It's likely that the cd drive isn't bootable. Speed's suggestion should get things working.
murray
Gerbil XP
Gold subscriber
 
 
Posts: 369
Joined: Wed Dec 26, 2001 7:00 pm
Location: Austin, TX

Postposted on Tue Apr 16, 2002 6:52 pm

I will try Speed's suggestion tommorow, the laptop is at work and I did not bring it home with me.

But it does sound like it will work.
Scorpiuscat
Gerbil Elite
 
Posts: 768
Joined: Tue Jan 01, 2002 7:00 pm
Location: Somewhere on the Edge of Reality


Return to Windows

Who is online

Users browsing this forum: Exabot [Bot] and 3 guests