Unable to turn on menu bar on IE10

Monopoly money comes in many flavors: 7, Vista, XP, 2K, ME, 98, etc.

Moderators: Flying Fox, Ryu Connor

Unable to turn on menu bar on IE10

Postposted on Sat Dec 14, 2013 9:57 am

My problem is with IE 10 on Windows 8.
I am not seeing the usual items of Menu, Favorites Bar, etc. in the context menu which appears when right clicking on the title bar of IE 10. Instead what I am seeing is as follows. Could anyone help?
Image
churin
Gerbil XP
 
Posts: 431
Joined: Wed Nov 28, 2007 4:38 pm
Location: Atlanta/U.S.A.

Re: Unable to turn on menu bar on IE10

Postposted on Sat Dec 14, 2013 10:00 am

With focus on that window, hit Alt.
i7 860 - GA-P55-USB3 - 8GiB - HD7850 - SSD - 3.64TB HDD - Xonar D1 - U2410 - Win7 Pro x64.
DancinJack
Minister of Gerbil Affairs
 
Posts: 2025
Joined: Sat Nov 25, 2006 3:21 pm
Location: Austin, TX

Re: Unable to turn on menu bar on IE10

Postposted on Sat Dec 14, 2013 10:54 am

That solved the problem. Thanks for your help.

But my question remains: Why don't I get the context menu as I used to get. The following image is taken from another machine.
Image
churin
Gerbil XP
 
Posts: 431
Joined: Wed Nov 28, 2007 4:38 pm
Location: Atlanta/U.S.A.

Re: Unable to turn on menu bar on IE10

Postposted on Sat Dec 14, 2013 11:01 am

Sorry, I can't test 8/8.1. I'm actually at work and only have IE9 on W7 right now. That alt should work for other Windows items too, like Explorer FYI.
i7 860 - GA-P55-USB3 - 8GiB - HD7850 - SSD - 3.64TB HDD - Xonar D1 - U2410 - Win7 Pro x64.
DancinJack
Minister of Gerbil Affairs
 
Posts: 2025
Joined: Sat Nov 25, 2006 3:21 pm
Location: Austin, TX

Re: Unable to turn on menu bar on IE10

Postposted on Sat Dec 14, 2013 12:01 pm

churin wrote:That solved the problem. Thanks for your help.

But my question remains: Why don't I get the context menu as I used to get. The following image is taken from another machine.


Because windows 8 blows?
Diplomacy42
Gerbil
 
Posts: 63
Joined: Sat Sep 01, 2012 2:56 pm

Re: Unable to turn on menu bar on IE10

Postposted on Sat Dec 14, 2013 1:04 pm

I am on Windows 8.1 with IE11 and I am unable to duplicate your situation.

When I right click on the top window border I get the context screen you imaged.

Is there anything you may have modified?
"Welcome back my friends to the show that never ends. We're so glad you could attend. Come inside! Come inside!"
Ryu Connor
Global Moderator
Gold subscriber
 
 
Posts: 3506
Joined: Thu Dec 27, 2001 7:00 pm
Location: Marietta, GA

Re: Unable to turn on menu bar on IE10

Postposted on Sat Dec 14, 2013 1:19 pm

Ryu Connor wrote:I am on Windows 8.1 with IE11 and I am unable to duplicate your situation.

When I right click on the top window border I get the context screen you imaged.

Is there anything you may have modified?

The OP already stated that another computer is fine (assuming the same win8+IE10 combo). I also failed to reproduce this.
Image
The Model M is not for the faint of heart. You either like them or hate them.

Gerbils unite! Fold for UnitedGerbilNation, team 2630.
Flying Fox
Gerbil God
 
Posts: 24287
Joined: Mon May 24, 2004 2:19 am

Re: Unable to turn on menu bar on IE10

Postposted on Sat Dec 14, 2013 7:03 pm

I'm on 8.1 and when IE first loaded, I was able to replicate OP's image. All following attempts resulted in the full menu.

Seems like the standard window menu is supposed to be overridden after it loads. You could try reinstalling Internet Explorer manually via Windows Features perhaps.
Duct Tape Dude
Gerbil First Class
Gold subscriber
 
 
Posts: 116
Joined: Thu May 02, 2013 12:37 pm

Re: Unable to turn on menu bar on IE10

Postposted on Sat Dec 14, 2013 7:26 pm

Duct Tape Dude wrote:I'm on 8.1 and when IE first loaded, I was able to replicate OP's image. All following attempts resulted in the full menu.

I assume you could replicate my second image whch was taken from my second machine running also W8 + IE10.
Seems like the standard window menu is supposed to be overridden after it loads. You could try reinstalling Internet Explorer manually via Windows Features perhaps.

I did reinstall IE10. The the way it can be done is to turn it off and turn it back on so it was not done as for ordinary apps.
Other things done include 1) manually running Defendor and Malwarebytes, 2) resetting IE10, 3) running CCleaner, 4) Runing IPReset, etc.
churin
Gerbil XP
 
Posts: 431
Joined: Wed Nov 28, 2007 4:38 pm
Location: Atlanta/U.S.A.


Return to Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests