SN45g Audio Crap!!!

For small-form factor PCs and the (extremely small) people who love them.

Moderators: mac_h8r1, Nelliesboo

SN45g Audio Crap!!!

Postposted on Tue Aug 26, 2003 11:24 am

I have a hard drive (win98) that I do not wish to reformat plugged into my new SN45g cube. Everything works great except for the onboard audio. There are 2 nforce audio devices listed in the device manager with no yellow errors, there are no resource conflicts, but when I go into Multimedia settings, I have NO preferred devices listed, and when I click the devices tab I get a message that says the driver has been enabled but due to an unknown problem is not active. I've uninstalled the SB Audigy that was installed prior, downloaded the latest Nforce drivers, but nothing seems to allow me to get this audio working. Does anyone have any ideas? If something is botched and I reinstall windows98 over itself will the corruption be removed?

Thanks for any help!
lookin at a thing in a bag.
AmishRakeFight
Graphmaster Gerbil
 
Posts: 1402
Joined: Mon Apr 21, 2003 9:41 am
Location: Racine, Wisconsin.

Postposted on Tue Aug 26, 2003 3:43 pm

its like the device isn't totally installed or something...I'm totally at a loss here. I'm gonna try to change interrupts or something after work. Any other Ideas?
lookin at a thing in a bag.
AmishRakeFight
Graphmaster Gerbil
 
Posts: 1402
Joined: Mon Apr 21, 2003 9:41 am
Location: Racine, Wisconsin.

Postposted on Tue Aug 26, 2003 3:55 pm

Well... a clean reinstall is always the best when switching motherboards. But since you don't want to do that, the next best thing would be reinstalling Win98 over itself. Sometimes that will clear up oddball device problems like this (but sometimes not).
(this space intentionally left blank)
just brew it!
Administrator
Gold subscriber
 
 
Posts: 37472
Joined: Tue Aug 20, 2002 10:51 pm
Location: Somewhere, having a beer

Postposted on Tue Aug 26, 2003 4:00 pm

How about turning the sound on the board off and unsinstalling the drivers, then turining the sound on again. I actually left win98 alone altogether cause I couldn't get the sound drivers on my board to work. I onstalled win2k and XP and I use both my SB and on-board sound. That probably doesn't help much :roll: You may have to look in the shuttle forums to see if anyone else have conquered this problem.
. . . this is the digital projection of your mental self. . . .

Darth Lex-idius vs. Obi Lex kanobi
lex-ington
Minister of Gerbil Affairs
 
Posts: 2920
Joined: Fri Apr 25, 2003 10:59 pm
Location: Toronto, ON

Postposted on Tue Aug 26, 2003 4:01 pm

believe me, I'd love to do a clean format / reinstall, but I've got some software on there that I can't reinstall, so I'm kind of limited as to what I can do. I'm gonna attempt to install it over itself and see what happens I guess
lookin at a thing in a bag.
AmishRakeFight
Graphmaster Gerbil
 
Posts: 1402
Joined: Mon Apr 21, 2003 9:41 am
Location: Racine, Wisconsin.

If you wanna do a re-install...

Postposted on Wed Jan 21, 2004 8:25 pm

of Win 98, delete or re-name our win.com file, this will for windows to do a complete re-install. This is ot as good as a re-format, but better than nothing...
iamzim
Gerbil In Training
 
Posts: 1
Joined: Wed Jan 21, 2004 8:19 pm
Location: California


Return to SFF Station

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests