EVGA 560ti 2560 x 1440 screen flickering

From the pixels, bits, and shaders to the graphic cards that power them. Discuss the latest from AMD and NVIDIA here.

Moderators: morphine, SecretSquirrel

EVGA 560ti 2560 x 1440 screen flickering

Postposted on Sat Jun 02, 2012 1:46 am

I just got my new [QH270-Lite] Achieva ShiMian 27" Quad HD 16:9 DVI-D Wide 2560x1440 in today and hooked it to my pc and it looks great except for a constant flickering ( screen jumping, bottom half, or whole screen) it only happens ever so often.
I'm running it on my EVGA 1gb 560ti at 2560 x 1440 (card specs says 2560 x 1600 max).. I updated drivers on video card and still flickering.. I tried recording it on fraps but the video doesnt show the flickering?
Manufacture listed my 560ti as a compatible video card..
chrysagon200
Gerbil In Training
 
Posts: 5
Joined: Sat Jun 02, 2012 1:29 am

Re: EVGA 560ti 2560 x 1440 screen flickering

Postposted on Sat Jun 02, 2012 8:23 am

Have you tried a different output port on your graphics card?
i7-4770K, H70, Gryphon Z87, 16 GiB, R9-290, SSD, 2 HD, Blu-ray, SB ZX, TJ08-E, SS-660XP², 3007WFP+2001FP, RK-9000BR, MX518
JustAnEngineer
Gerbil God
Gold subscriber
 
 
Posts: 15544
Joined: Sat Jan 26, 2002 7:00 pm
Location: The Heart of Dixie

Re: EVGA 560ti 2560 x 1440 screen flickering

Postposted on Sat Jun 02, 2012 12:43 pm

yes, I tried both DVI ports and it still flickers.. could the korean power converter be causing this? or bad DVI cable?
chrysagon200
Gerbil In Training
 
Posts: 5
Joined: Sat Jun 02, 2012 1:29 am

Re: EVGA 560ti 2560 x 1440 screen flickering

Postposted on Sat Jun 02, 2012 12:59 pm

I read in either the HardOCP or Overclock.net thread about a guy with a similar problem. He had to open the case and re-solder a wire or two onto the DVI connector.
TR BBQ ~XI~ has come and gone but you can relive it by checking out this gallery!
drfish
Maximum Gerbil
Gold subscriber
 
 
Posts: 4532
Joined: Wed Jan 22, 2003 7:53 pm
Location: Zeeland, MI

Re: EVGA 560ti 2560 x 1440 screen flickering

Postposted on Sat Jun 02, 2012 1:12 pm

Easiest thing to do is try another cable. I'm betting its a subpar DVI cable at play.
Intel i5 2500K@4.3, Gigabyte Z68XP-UD3-iSSD, Zotax GTX580, 2x WD Caviar Black 1TB (RAID-0), Thermaltake Level 10 GT Snow Ed, Corsair H80, Win 7 Pro
Walkintarget
Gerbil Team Leader
 
Posts: 237
Joined: Tue Jan 29, 2008 10:15 am

Re: EVGA 560ti 2560 x 1440 screen flickering

Postposted on Sat Jun 02, 2012 7:18 pm

ok I changed out the cable and its still doing the screen jumping.. could a bad power adapter be causing these issues?
chrysagon200
Gerbil In Training
 
Posts: 5
Joined: Sat Jun 02, 2012 1:29 am

Re: EVGA 560ti 2560 x 1440 screen flickering

Postposted on Sat Jun 02, 2012 9:04 pm

Update: I noticed it does the screen jumping when I am running an application, or game more frequently.. ????
chrysagon200
Gerbil In Training
 
Posts: 5
Joined: Sat Jun 02, 2012 1:29 am

Re: EVGA 560ti 2560 x 1440 screen flickering

Postposted on Sat Jun 02, 2012 9:54 pm

ok a friend told me it was a power problem.. information I gave him after saying it flicklers more often when app or game running..
I have a 560ti video card
i3 cpu 2400
I only have a 500w power supply..
It worked fine for 1680 x 1050 LG display, but running my system at 2560 x 1440 is to much and lack of power is causing these video jitters?
chrysagon200
Gerbil In Training
 
Posts: 5
Joined: Sat Jun 02, 2012 1:29 am

Re: EVGA 560ti 2560 x 1440 screen flickering

Postposted on Mon Oct 29, 2012 6:05 pm

chrysagon200 wrote:ok a friend told me it was a power problem.. information I gave him after saying it flicklers more often when app or game running..
I have a 560ti video card
i3 cpu 2400
I only have a 500w power supply..
It worked fine for 1680 x 1050 LG display, but running my system at 2560 x 1440 is to much and lack of power is causing these video jitters?


Chrys:
I am exactly in the same boat right now, and just found out it costs about 300 US to return the darned thing...but like you, I love the display and would like to fix it some how...Please post again how you resolved it if you did..Thanks
redsam
Gerbil In Training
 
Posts: 1
Joined: Mon Oct 29, 2012 6:01 pm


Return to Graphics

Who is online

Users browsing this forum: alloyD, SecretSquirrel and 6 guests