Divx playback problem

Monopoly money comes in many flavors: 7, Vista, XP, 2K, ME, 98, etc.

Moderators: Flying Fox, Ryu Connor

Postposted on Wed Mar 27, 2002 6:16 pm

I have made a backup of a DVD movie and encoded it with Divx 4.11 using Flask. The problem I have is that the movie is quite large (1.6 GIG for 2 hour movie) and that when I playback the movie and forward the movie to another place the audio and video are off sync. With Blaze Media one film is fine but another I have the audio and video are off by a half a second. If I use the actual Divx software the audio and video are off by a few seconds. This only happens when I forward the movie. Any suggestions?
dolemitecomputers
Minister of Gerbil Affairs
 
Posts: 2605
Joined: Wed Dec 26, 2001 7:00 pm
Location: Utah

Postposted on Wed Mar 27, 2002 6:33 pm

Sync errors are fairly common using Flask. Have you tried a group of programs called GordianKnot? You can find it at http://www.doom9.net it's IMHO the best for creating Divx movies. Quite easy to use, and very good for SBC encoding.
DiMaestro
Gerbil Elite
 
Posts: 827
Joined: Wed Dec 26, 2001 7:00 pm
Location: North Dakota NoMoah!

Postposted on Wed Mar 27, 2002 6:52 pm

Yes I have. That is the first program I used.
dolemitecomputers
Minister of Gerbil Affairs
 
Posts: 2605
Joined: Wed Dec 26, 2001 7:00 pm
Location: Utah

Postposted on Wed Mar 27, 2002 7:26 pm

I had a similar problem but when i forwarded, paused, and played the video and sound got back in sync.
0oALio0
Gerbil XP
 
Posts: 448
Joined: Sat Feb 23, 2002 7:00 pm
Location: Back east

Postposted on Wed Mar 27, 2002 7:40 pm

I have seen similar problems when playing back large DivX-encoded files and using the progress bar to jump to another location in the file.
JustAnEngineer
Gerbil God
Gold subscriber
 
 
Posts: 15385
Joined: Sat Jan 26, 2002 7:00 pm
Location: The Heart of Dixie

Postposted on Wed Mar 27, 2002 7:50 pm

especially in windows media player. the pause and play trick works fine though.

Slightly unrelated: sometimes when i try to fast forward or rewind to a section it gives me some kind of error. Can't remember the message right now but it was something to the effect that the file was screwed. But when i just let the movie play, it playes that section flawlessly. I just cant skip to it.
0oALio0
Gerbil XP
 
Posts: 448
Joined: Sat Feb 23, 2002 7:00 pm
Location: Back east

Postposted on Wed Mar 27, 2002 8:20 pm

I'll work on cutting down the file size. That might solve part of my problem.
dolemitecomputers
Minister of Gerbil Affairs
 
Posts: 2605
Joined: Wed Dec 26, 2001 7:00 pm
Location: Utah

Postposted on Thu Mar 28, 2002 5:00 am

I think this is part of your player's problem.

Have you tried the latest DivX codecs?
Mac_Bug
Gerbil
 
Posts: 84
Joined: Mon Mar 25, 2002 7:00 pm


Return to Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron