quick question regarding SMP client

Come join the... uh... er... fold.

Moderators: just brew it!, farmpuma

quick question regarding SMP client

Postposted on Tue Sep 30, 2008 12:00 pm

hey guys

i'm using the SMP client (MPICH), don't know how i finally got it to actually work without crashing the PC

anyway, i'm seeing only one core of the CPU (E4400) working on the WU...does this mean i can use a 2nd client?

thanks for any insight to this :)
Intel C2Q Q8300 2.5GHz | Gigabyte GA-G33M-DS2R | 8GB DDR2 800 | MSI ATI Radeon HD5770 1GB | AOpen G325 Aeolus

PSN ID: MentalReaper
Steam ID: dstrb3d
ReAp3r-G
Gerbil Elite
 
Posts: 747
Joined: Mon Mar 13, 2006 6:18 pm
Location: University at Buffalo, Buffalo NY

Re: quick question regarding SMP client

Postposted on Tue Sep 30, 2008 12:12 pm

ReAp3r-G wrote:hey guys

i'm using the SMP client (MPICH), don't know how i finally got it to actually work without crashing the PC

anyway, i'm seeing only one core of the CPU (E4400) working on the WU...does this mean i can use a 2nd client?

thanks for any insight to this :)


It sounds to me like you're running the single core and not the SMP client. The SMP client when run natively in windows will fully utilize up to 4 cores.
Image
If you're not folding with your idle computer time you're not part of the solution.
Gerbil Jedidiah
Grand Gerbil Poohbah
Gold subscriber
 
 
Posts: 3292
Joined: Thu Jul 27, 2006 5:57 pm
Location: The Smoky Back Room

Re: quick question regarding SMP client

Postposted on Tue Sep 30, 2008 12:45 pm

Have they merged the SMP and single core client with the -smp switch in the latest Windows client?
Image
The Model M is not for the faint of heart. You either like them or hate them.

Gerbils unite! Fold for UnitedGerbilNation, team 2630.
Flying Fox
Gerbil God
 
Posts: 24370
Joined: Mon May 24, 2004 2:19 am

Re: quick question regarding SMP client

Postposted on Tue Sep 30, 2008 1:25 pm

Flying Fox wrote:Have they merged the SMP and single core client with the -smp switch in the latest Windows client?


according to the FAH wiki they sorta have, need that -smp flag for it to do SMP WU's...thought something was fishy...i went thru the installation guide one by one and missed that piece of info...silly me :o

well, only one way to find out if my PC can run SMP or else i gotta underclock it some more... :-?
Intel C2Q Q8300 2.5GHz | Gigabyte GA-G33M-DS2R | 8GB DDR2 800 | MSI ATI Radeon HD5770 1GB | AOpen G325 Aeolus

PSN ID: MentalReaper
Steam ID: dstrb3d
ReAp3r-G
Gerbil Elite
 
Posts: 747
Joined: Mon Mar 13, 2006 6:18 pm
Location: University at Buffalo, Buffalo NY

Re: quick question regarding SMP client

Postposted on Tue Sep 30, 2008 1:31 pm

quick answer: the SMP client sucks

get it together stanford!
leor
Maximum Gerbil
Gold subscriber
 
 
Posts: 4739
Joined: Wed Dec 11, 2002 6:34 pm
Location: NYC

Re: quick question regarding SMP client

Postposted on Tue Sep 30, 2008 1:43 pm

leor wrote:quick answer: the SMP client sucks

get it together stanford!


i don't have much of a choice since no one but flyingfox is giving me input on the dire situation of my GPU client experience...want to use the CPU client again and run two instances but i've always wondered what was plaguing my system before; i tried the SMP client before but it always crashed...

will try it out later...thanks for the input guys :D
Intel C2Q Q8300 2.5GHz | Gigabyte GA-G33M-DS2R | 8GB DDR2 800 | MSI ATI Radeon HD5770 1GB | AOpen G325 Aeolus

PSN ID: MentalReaper
Steam ID: dstrb3d
ReAp3r-G
Gerbil Elite
 
Posts: 747
Joined: Mon Mar 13, 2006 6:18 pm
Location: University at Buffalo, Buffalo NY


Return to TR Distributed Computing Effort

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest