Personal computing discussed

Moderators: Flying Fox, Ryu Connor

 
FireGryphon
Darth Gerbil
Topic Author
Posts: 7491
Joined: Sat Apr 24, 2004 7:53 pm
Location: the abyss into which you gaze

How do you edit Classic Shell?

Tue Dec 24, 2013 11:23 am

I just installed Classic Shell on my W8.1 system and it looks awesome. The problem is, I want to edit what's on the menu and the only way I can find to do it is by right-clicking and dragging in the menu itself. Is there a better way, like in Explorer, to edit the Classic Shell menu?
Sheep Rustlers in the sky! <S> Slapt | <S> FUI | Air Warrior II/III
 
Aranarth
Gerbil Elite
Posts: 879
Joined: Tue Jan 17, 2006 6:56 am
Location: Big Rapids, Mich. (Est Time Zone)
Contact:

Re: How do you edit Classic Shell?

Tue Dec 24, 2013 11:49 am

right-click the shell icon > properties, change what you like.
I wish to see things not as they are but as they should be.

Main machine: Core I7 -2600K @ 4.5Ghz / 16 gig ram / Radeon 7870 / 240 gb Corsair ssd / 5tb hd
Old machine: Core 2 quad Q6600 @ 3ghz / 8 gig ram / Radeon 6870 / 240 gb PNY ssd / 1tb HD
 
anonymuos
Gerbil In Training
Posts: 1
Joined: Tue Apr 12, 2011 7:50 am

Re: How do you edit Classic Shell?

Wed Dec 25, 2013 5:18 am

You just right click the Start button or right click on "All Programs" and choose Open/Open All Users to edit shortcuts in Explorer in any way you want.
 
vembutech
Gerbil
Posts: 43
Joined: Fri Nov 21, 2014 10:29 am

Re: How do you edit Classic Shell?

Thu Jan 01, 2015 1:28 pm

Hi,

Here's how to change the Start button if you haven't figured it out (longer method no longer required for Classic Shell 3.9.1 & later, see above):

To change the Start button from the default button to a custom button,

1. Open Start Menu settings by right clicking the button.
2. If only basic settings are showing, enable all settings.
3. Go to the 'Start Button' tab.
4. To set your own button, click "Custom Button".
5. Then click on 'Button Image' and then click again on the [...] button next to it.
6. Browse to the Start button image of your choice. The image should have 3 states - normal, hot (mouse hovered state) and pressed. The image must be a 32-bit PNG or BMP (24-bit BMP may not show properly as it doesn't support transparency).
7. Setting the width of the button is optional. 0 means it will use the width of the button image as the size. You can override that by entering a custom width to make the Start button smaller or larger.
 
bthylafh
Grand Gerbil Poohbah
Posts: 3719
Joined: Mon Dec 29, 2003 11:55 pm
Location: Southwest Missouri, USA

Re: How do you edit Classic Shell?

Thu Jan 01, 2015 1:47 pm

Dude. Quit necro'ing old threads. It's really bad form to do it as often as you do.
Hakkaa päälle!
i5-2500K@4.3|Asus P8P67-LE|8GB DDR3-1600|Powercolor R7850 2G|SanDisk Ultra II 480GB|1988 Model M|Saitek X-45|Logitech MX 518 & F310|Dell 2209WA|Sennheiser PC151|Asus Xonar DX
 
LASR
Gerbil First Class
Posts: 126
Joined: Fri Jan 10, 2014 9:35 pm

Re: How do you edit Classic Shell?

Thu Jan 01, 2015 2:21 pm

I'll bet $5 that this was part of a drunk forum post answering spree.

Who is online

Users browsing this forum: cheesyking and 1 guest