Personal computing discussed

Moderators: mac_h8r1, Nelliesboo

 
AmishRakeFight
Graphmaster Gerbil
Topic Author
Posts: 1376
Joined: Mon Apr 21, 2003 9:41 am
Location: Racine, Wisconsin.
Contact:

SN45g Audio Crap!!!

Tue Aug 26, 2003 11:24 am

I have a hard drive (win98) that I do not wish to reformat plugged into my new SN45g cube. Everything works great except for the onboard audio. There are 2 nforce audio devices listed in the device manager with no yellow errors, there are no resource conflicts, but when I go into Multimedia settings, I have NO preferred devices listed, and when I click the devices tab I get a message that says the driver has been enabled but due to an unknown problem is not active. I've uninstalled the SB Audigy that was installed prior, downloaded the latest Nforce drivers, but nothing seems to allow me to get this audio working. Does anyone have any ideas? If something is botched and I reinstall windows98 over itself will the corruption be removed?

Thanks for any help!
lookin at a thing in a bag.
 
AmishRakeFight
Graphmaster Gerbil
Topic Author
Posts: 1376
Joined: Mon Apr 21, 2003 9:41 am
Location: Racine, Wisconsin.
Contact:

Tue Aug 26, 2003 3:43 pm

its like the device isn't totally installed or something...I'm totally at a loss here. I'm gonna try to change interrupts or something after work. Any other Ideas?
lookin at a thing in a bag.
 
just brew it!
Gold subscriber
Administrator
Posts: 44622
Joined: Tue Aug 20, 2002 10:51 pm
Location: Somewhere, having a beer

Tue Aug 26, 2003 3:55 pm

Well... a clean reinstall is always the best when switching motherboards. But since you don't want to do that, the next best thing would be reinstalling Win98 over itself. Sometimes that will clear up oddball device problems like this (but sometimes not).
The years just pass like trains. I wave, but they don't slow down.
-- Steven Wilson
 
lex-ington
Minister of Gerbil Affairs
Posts: 2925
Joined: Fri Apr 25, 2003 10:59 pm
Location: Toronto, ON

Tue Aug 26, 2003 4:00 pm

How about turning the sound on the board off and unsinstalling the drivers, then turining the sound on again. I actually left win98 alone altogether cause I couldn't get the sound drivers on my board to work. I onstalled win2k and XP and I use both my SB and on-board sound. That probably doesn't help much :roll: You may have to look in the shuttle forums to see if anyone else have conquered this problem.
. . . this is the digital projection of your mental self. . . .

Darth Lex-idius vs. Obi Lex kanobi
 
AmishRakeFight
Graphmaster Gerbil
Topic Author
Posts: 1376
Joined: Mon Apr 21, 2003 9:41 am
Location: Racine, Wisconsin.
Contact:

Tue Aug 26, 2003 4:01 pm

believe me, I'd love to do a clean format / reinstall, but I've got some software on there that I can't reinstall, so I'm kind of limited as to what I can do. I'm gonna attempt to install it over itself and see what happens I guess
lookin at a thing in a bag.
 
iamzim
Gerbil In Training
Posts: 1
Joined: Wed Jan 21, 2004 8:19 pm
Location: California

If you wanna do a re-install...

Wed Jan 21, 2004 8:25 pm

of Win 98, delete or re-name our win.com file, this will for windows to do a complete re-install. This is ot as good as a re-format, but better than nothing...

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest