Personal computing discussed

Moderators: David, mac_h8r1, Nelliesboo

 
MrBojangles
Gerbil Team Leader
Topic Author
Posts: 267
Joined: Sun Mar 29, 2009 5:04 pm
Location: columbus ohio

weird battery problem on new laptop

Sat Jun 02, 2012 12:47 am

So i bought a new (well new to me) laptop off craigslist today. and everything seems to run fine but one little quirk. when the power is plugged in. the battery charges up to 98% and holds it charge, but windows doesn't report the power as being plugged in. It's saying i'm on battery power even though i'm not. and handling things as if i were. It;s not a huge deal but it;s stopped me from installing a few things that require i be plugged in. and i had to adjust the "on battery" profile and performance to keep from getting a substantial slow down. Any thoughts or ideas on what would cause this? The laptop is running win 7 home premium.
Amd Phenom 2 560(unlocked to 4 cores at 3.8ghz),xfx Radeon 6870 (ty again tr ^^ ),Cooler master haf case, 4gb of drr3 1600 ram, win7 ultimate 64bit
 
DPete27
Gold subscriber
Minister of Gerbil Affairs
Posts: 2495
Joined: Wed Jan 26, 2011 12:50 pm
Location: Wisconsin, USA

Re: weird battery problem on new laptop

Sat Jun 02, 2012 10:01 pm

run it without the battery in. i had a laptop in college that never moved off its desk and i never had the battery in it. cuts down on recharge cycles to the battery also.
Main: i5-3570K, ASRock Z77 Pro4-M, Asus GTX660 TOP, 500GB Crucial BX100, 2 TB Samsung EcoGreen F4, 16GB 1600MHz G.Skill @1.25V, EVGA 550-G2, Silverstone PS07B
HTPC: A8-5600K, MSI FM2-A75IA-E53, 4TB Seagate SSHD, 8GB 1866MHz G.Skill, Crosley D-25 Case Mod

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 0 guests